Ομαδική Θεραπεία

group2

Η επόμενη ομάδα θα τρέξει από τον Οκτώβρη 2022 μέχρι Ιούνιο 2023

Η ομαδική θεραπεία αναλαμβάνεται τόσο για τους ενήλικες (π.χ. ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, διαχείριση θυμού, διαχείριση άγχους και διαχείριση συμπεριφοράς για γονείς κ.α.) όσο και για τους νεαρότερους (π.χ. κοινωνική επάρκεια, αντιμετώπιση εκφοβισμού, διαχείριση άγχους & κινδύνων που προκύπτουν από το διαδίκτυο αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.). Τα γκρουπ καταρτίζονται με ικανό αριθμό συμβατών συμμετεχόντων.

Εργαστήρια εκπαίδευσης εφήβων

Θεματική Ενότητα 1: Γιατί η αυτοπεποίθηση μου συνεχώς παίζει «κρυφτό»;

Περιγραφή εργαστηρίου

Το εργαστήριο αυτό θα σας προσφέρει καινοτόμες πρακτικές ικανότητες και γνώσεις για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, θα σας δείξει πώς να παρουσιάζετε τον εαυτό σας με σιγουριά σε πλειάδα καταστάσεων.

Θεματική Ενότητα 2:  Πως να βελτιώσω τον καλύτερο εαυτό μου!

Περιγραφή εργαστηρίου

Το εργαστήριο αυτό θα σας παράσχει καινοτόμα πρακτικά εργαλεία και τη γνώση για να βελτιώσετε την διαδικασία της μάθησης.

Ομάδα ενηλίκων για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού 

Ιστόχωρος Autism In Adults.

Για τα περισσότερα άτομα με σύνδρομο Asperger ή Υ.Λ.Α. οι κοινωνικές σχέσεις μπορεί να αποτελούν σημαντική πρόκληση. Οι ομάδες βοηθούν στο να διευρύνουμε το κοινωνικό μας δίκτυο, επιτρέπουν να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες μας, αλλά και να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να μας καταλάβουν. Στην καινοτόμο αυτή ομάδα θα συνδυάσουμε την θεραπευτική και την κοινωνική προσέγγιση.

Είναι μια ομάδα κατάρτισης που παρέχει επίσης υποστηρικτικές κοινωνικές ευκαιρίες και εμπειρίες στην κοινότητα (π.χ. θέατρο, κινηματογράφος, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ.), επιτρέποντας έτσι στους συμμετέχοντες της ομάδας να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η επόμενη ομάδα θα τρέξει από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με τον ψυχολόγο Μιχάλης Μάνγκος.

Scroll to Top