Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Η Δρ Χατζηπατέρα – Γιαννούλη έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα των Νευροαναπτυξιακών διαταραχών  και από την πολυετή εμπειρία της (περισσότερο από 25 χρόνια) έχει αποκτήσει εκτεταμένη γνώση, ικανότητες και εμπειρία στην αντιμετώπιση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) – συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου Asperger, καθώς και της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ).

Παρέχει σε νέους και ενήλικες προσωποποιημένες εξειδικευμένες στρατηγικές προκειμένου να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες (πχ. βελτιώνοντας την αυτοπεποίθηση σε κοινωνικά πλαίσια, θέματα σχέσεων και σεξουαλικότητας, διαχείριση άγχους, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές κ.λπ.)

problemkid

Συμβουλεύει τους συντρόφους και τις οικογένειες των ατόμων με ΔΑΦ και/ή  ΔΕΠ-Υ ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να καταλάβουν τις διαταραχές καλύτερα και να προσφέρουν την κατάλληλη υποστήριξη.

Η Δρ Χατζηπατέρα – Γιαννούλη επίσης συμβουλεύει σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια στην εκπαίδευση του προσωπικού τους για θέματα σχετικά με τις ΔΑΦ και ΔΕΠ-Υ καθώς και για τον τρόπο με το οποίο μπορεί να υποστηριχθούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, αναλαμβάνει να συμβουλεύσει τους εργοδότες των ατόμων με ΔΑΦ και/η ΔΕΠ-Υ ώστε τα άτομα αυτά να ενταχθούν ομαλά και με επιτυχία στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Με τον συνάδελφο της Μιχάλη Μάγκο, έχει σχεδιάσειι την ιστοσελίδα “autisminadults.org.gr” με σκοπό την δημιουργία μιας κοινότητας στην Ελλάδα ενηλίκων ατόμων στο φάσμα του αυτισμό και την παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους.

Σχετικά με τον covid-19

Κατεβάστε το ακόλουθο pdf αρχείο και ενημερωθείτε σχετικά:

Ένα ενδιαφέρον video

Παρακολουθήστε το ακόλουθο video Special Report στο Antenna, Στο φάσμα του αυτισμού, 2/3/2021, Επεισόδιο 19, Κύκλος 2.

Scroll to Top